Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
IHHVS:

Sondy REVUE 1/2017

21.01.2017 07:02

Zbořil: Tvůrci TV pořadů předpokládají, že „co divák, to blbec“

Ve slovenštině zní nám dnes skoro aktuálně úsloví „z mosta do prosta“. Když si jej upravíme, trochu provokativně, na „z posta do prosta“, upozorníme nejen na současné zneužívání částice post- , jak na to upozornil místopředseda Rady  ČRo Tomáš Kńourek.
21.01.2017 07:00

Piráti v Libereckém kraji zahajují volební rok

Volební rok 2017 zahájí Piráti v Libereckém kraji už tuto sobotu. Za účasti celostátního volebního lídra Ivana Bartoše, předsedy strany se v Liberci uskuteční veřejné setkání Krajského sdružení Libereckého kraje.
21.01.2017 07:00

Pokračuje modernizace plzeňského hlavního nádraží

Další etapu modernizace plzeňského hlavního nádraží zahájili slavnostně v pátek 20. ledna zástupci státní organizace Správa železniční dopravní cesty, města Plzně, stavební firmy Metrostav a další hosté.

Po Elektrárně Ledvice objevili hledači pokladů Počerady

Během roku 2016 si výrobní zdroje energie a tepla Skupiny ČEZ na severu Čech prohlédli 5 882 návštěvníci z různých míst v ČR i zahraničí. Prim opět hrála Elektrárna Tušimice, která přilákala 1 731 zájemců.
Aktuální vtip
Předplatné