Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
CEBAM:

Sondy REVUE 02/2017

26.02.2017 20:02

RT: Demokraté vypracovali plán na svržení Donalda Trumpa!

Americká demokratická strana vypracovala plán na odstranění prezidenta Donald Trump od moci, uvedla na svých internetových stránkách ruská televize RT.
26.02.2017 20:01

Zbořil: Potlačování informací, to je výsledek a cíl řízené demokracie!

<< VIDEO >>  Důsledky zaváděné tzv. řízené demokracie se netýkají jenom migrantů nebo té přistěhovalecké vlny, tady je, ale potlačování těch informací dobře vidět, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz  Zdeněk Zbořil.
26.02.2017 19:05

Oskar Krejčí: Jak vyhrát válku globálním úderem. Za hodinu.

Pokud bude Západ nesmyslně hledat řešení politických problémů ve vývoji nové vojenské techniky, hrozí lidstvu záhuba, varuje v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz politolog Oskar Krejčí.
26.02.2017 19:04

Jaroslav Bašta: Volby jako zápas ve volném stylu

Ať chceme či nechceme, česká politika se nijak nevymyká z evropského průměru. Dá se proto očekávat, že v letošním roce ani průběh volební kampaně, ani výsledky parlamentních voleb se nebudou příliš odlišovat od stejného dění u našich sousedů.
Aktuální vtip
Předplatné