Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
ZYLUI:

Sondy REVUE 09/2016

26.09.2016 10:15

Savčenková se obává, že se v Nejvyšší radě popere

Poslankyně Nejvyšší rady Naděžda Savčenková nevyloučila, že v budoucnu může být zatažena do pranice parlamentu.
26.09.2016 10:13

Šéf největší opoziční rakouské strany: Krym patří k Rusku!

Předseda Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Christian Strache prohlásil, že znovusjednocení Krymu s Ruskem by mělo být uznáno, protože s tím souhlasila většina obyvatel Krymu.
26.09.2016 10:10

Petr Schnur: Moderátní příměří nejkrvavějšího řezníka

Dohoda o zastavení bojů v Sýrii mezi Ruskem a Spojenými státy nevydržela dlouho. Další z bezpočetných „omylů“ americké „super army“ ji u Dair az-Zaur ukončil dříve, než vlastně začal.
26.09.2016 10:05

BBC: Referendum v Republice Srbsko může dát Rusku záminku k intervenci

Referendum v bosenské Republice Srbsko může vést k negativním důsledkům, a to i k vojenské intervenci ze strany Ruska, varuje autor článku pro BBC Guy Delaunay.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE