Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
SMUWY:

Sondy REVUE 06/2018

25.06.2018 20:06

L'Express: Je už příliš pozdě na to, aby se Merkelová zachránila!

Velkorysá politika německé kancléřky Angela Merkelové ohledně migrantů vyvolává obavy u rostoucího počtu Němců.
25.06.2018 20:05

Libération: „Iluze amerického snu" - OSN kritizovala chudobu v USA!

Chudoba a sociální nerovnost v USA dosahují kritického rozměru, uvedl ve své zprávě zvláštní zpravodaj OSN pro chudobu a lidská práva Philip Alston.
25.06.2018 20:04

Ukrajinský poslanec obvinil vládu: Taková chudoba nebyla ani za komunismu!

Poslanec Nejvyšší rady Vadim Rabinovič obvinil ukrajinskou vládu, že její reformy „přivedly zemi do chudoby“. Uvedl to ve vysílání televize „112 Ukrajina“.
25.06.2018 20:03

Babčenko si postěžoval na obtíže života po „smrti"!

Ruský novinář Arkadij Babčenko povykládal na Facebooku o svém životě po zinscenování jeho vraždy ukrajinskými tajnými službami.
Předplatné