Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
ZIFQN:

titul 1

Sondy REVUE 12/2016

09.12.2016 22:05

Financial Times: Prodej akcií Rosněftu se stal pro Putina triumfem!

Nákup společností Glencore a Kataru 19,5% akcií suverénního fondu Rosněfti se stal jedním z největších investic do ruské ekonomiky v historii a „vítězstvím Vladimira Putina", píše Financial Times.
09.12.2016 22:04

Pokus obvinit Rusko z „fejků" dal ránu reputaci Washington Postu!

Podle britského deníku Daily Mail byl nedávný článek ve Washington Postu o médiích, které údajně šíří ruskou propagandu a „ruské zpravodajské fejky", sám padělkem.
09.12.2016 22:03

HRW: Na Obamovi ulpí zvěrstva spáchaná v Jemenu!

Organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) vyzývá zahraniční vlády vyzvala k zastavení prodeje zbraní do Saúdské Arábie, která je v rámci koalice používá k leteckým útokům na civilisty.
09.12.2016 22:02

Pentagon zatloukal zprávu o miliardových ztrátách, Kongres vrčí!

Američtí zákonodárci kritizovali Pentagon za zprávu v médiích o ekonomických ztrátách ve výši 125 miliard dolarů, píše portál Defense News.
Aktuální vtip
Předplatné