Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
GBFDP:

titul 6

Sondy REVUE 06/2016

25.06.2016 10:05

Václav Klaus: Brexit - Úžasná příležitost pro Evropu

Velká Británie je a vždy byla pro Evropu klíčovou zemí  a to nejen proto, že je kolébkou moderní demokracie a kapitalismu.
25.06.2016 10:04

Jaroslav Kubera: To legrace vůbec není. Je to totální inflace hovadin

Při projednávání návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 245/2000 Sb., o státních svátcích, o ostatních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu  před několika týdny v Senátu pohovořil senátor Jaroslav Kubera s poznatky, které by neměly zapadnout.
25.06.2016 10:04

Zbořil: Cvičení Anakonda skončilo, vojáci zůstali v nových pozicích

<< VIDEO >> Tento týden Evropa s napětím očekávala jak dopadne referendum ve Velké Británii a Britové vystavili Bruselu nelichotivé vysvědčení, chtějí odejít z EU.
25.06.2016 10:03

Z Británie je termín „no-go area“ pro oblast, kam se neodvažují policisté

Prezident ČR Miloš Zeman se čtvrtý červnový pátek  vyjádřil k výsledkům referenda o odchodu Velké Británie z EU. Učinil tak pro  OVTV, což je internetové vysílání prováděné prezidentovým mluvčím na sociálních sítích.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE