Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
JIPJK:

Sondy REVUE 07/2017

24.07.2017 01:15

Průzkum skončil pro francouzského prezidenta Macrona šokem

Průzkum společnosti  IFOP pro noviny „Journal du Dimanche“  ukázal rozčarování voličů z autoritativního stylu vedení Emmanuela Macrona, voliči  mu  také vyčítají jeho přehnanou sebepropagaci.
24.07.2017 01:14

Britská loď objevila u bulharských břehů výzvědnou ruskou ponorku

Torpédoborec britského námořnictva  HMS Duncan objevil v Černém moři ruskou průzkumnou loď.
24.07.2017 01:13

Poláci jsou vyzýváni k varšavskému „majdanu“

Ředitel Nadace Bartosz Kramka vydal 16bodový scénář co dělat, aby padla vláda a strana PiS se odřízla od moci, v návodu se nabádá k masovým protestům, neplacení daní nebo povstání.
24.07.2017 01:13

Bašta: Spor vynálezce se spekulantem o Evropu

V uplynulých dnech zaznělo vážné varování vynálezce a humanisty Billa Gatese ohledně budoucnosti Evropy (a Afriky). Obrátil se na německou kancléřku Angelu Merkelovou s varováním ohledně nekontrolovatelného přílivu migrantů z Afriky.
Předplatné