Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
JVYXG:

Sondy REVUE 11/2017

18.11.2017 18:05

Polsko vyzvalo ostatní země, aby opustily ruský plyn!

Varšava vyzývá ostatní země Evropy, aby opustily ruský plyn, řekl ministr zahraničí Witold Waszczykowský v rozhovoru pro Polskie radio.
18.11.2017 18:04

Daily Mail: Nové důkazy padělání přistání Američanů na Měsíci!?

Skeptici tvrdili, že let Američanů na Měsíc v roce 1969 byl zfalšován. Na internetu se objevily nové "důkazy", že agentura NASA padělala „lunární" misi Spojených států a příznivci spiknutí dostali nový impuls.

Spiegel: Německou vládu podráždila slova šéfa rozvědky o Krymu

Nedávno Bruno Kahl, když hovořil o sjednocení poloostrova s Ruskou federací, řekl, že „již není třebat živit naději“ o návratu Krymu Ukrajině
18.11.2017 18:04

Nation: Je pro Američany strašné slyšet jiné názory než ze CNN, MSNBC?

Rozhodnutí ministerstva spravedlnosti USA zařadit kanál RT America coby „zahraničního agenta“ je „bezdůvodný políček do tváře“ Rusku, s nímž Washington bude v každém případě vést dialog.
Předplatné