Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
VVSFI:

Sondy REVUE 05/2016

25.05.2016 08:40

Lavrov: Západní sankce nedonutí Rusko se ohnout!

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že sankce západních zemí nutí Rusko obětovat své národní zájmy, před někým se ohýbat a opustit zásadovou linii.
25.05.2016 08:28

Ať ministr Pelikán udělá ty náramky pro vězně hned v počtu 10 milionů!

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) v pořadu Interview ČT24 čtvrté květnové úterý ostře zaútočil na ostatní senátory, kteří se chtějí pomstít zavedením trestní odpovědnosti firem, a to i pro pomluvu. "Mohlo by se to dotknout i České televize. Nevíte, co tady řeknu," řekl Kubera.
25.05.2016 08:04

Rusko dalo na trh eurobondy za tři mld., poptávka je už za 5,5 miliardy

Navzdory tomu, že západní banky se odmítly podílet na prodeji, Rusko stále nabízí své eurobondy v hodnotě 3 miliard dolarů, píše Wall Street Journal.
25.05.2016 08:00

Sedmá letní sezóna bude na Koupališti Flošna zahájena v pátek

V pátek 27. května 2016 bude na Koupališti Flošna v Hradci Králové zahájena již sedmá letní sezóna.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE