Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
YMNLA:

Sonddy REVUE 09/2017

Sondy REVUE 09/2017

21.09.2017 07:02

Beatrix von Storch: Angela Merkelová pošlapala německou vlajku!

Ulice všude zdobí volební plakáty CDU s národními barvami. Angela Merkelová stojí před černo-červeno-zlatým pozadím. Vzhledem k její politice je to čisté pokrytectví, tvrdí Beatrix von Storch, europoslankyně a předsedkyně AFD.
21.09.2017 07:00

Plzeň dokončila 11 nových komunitních bytů

Plzeň vybudovala 11 nových komunitních bytů pro seniory a zdravotně znevýhodněné, vznikly v nástavbě části východního traktu objektu U Jam 23 v Plzni – Bolevci.
21.09.2017 07:00

Na platy pracovníků v kultuře přidá Liberecký kraj přes tři miliony

Pracovníci v kulturních zařízeních mají podle nařízení vlády od letošního 1. července vyšší platy. Polepšili si o 9,4 procenta.
21.09.2017 06:42

CHT: Moskva označila projev Trumpa v OSN „extrémně nebezpečným"!

Rusko považuje za velmi nebezpečné prohlášení Donalda Trumpa o připravenosti „úplně zničit Severní Koreu" a vystoupit z „nejhorší pro USA hanebné dohody o Íránu".
Předplatné