Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
VTXSX:

Sondy REVUE 4/2018

Sondy REVUE 04/2018

25.04.2018 20:06

Ruská protivzdušná obrana v Hmeymimu zničila několik útočících dronů!

Systémy protivzdušné obrany na ruské letecké základně Hmeymim v Sýrii sestřelily několik menších bezpilotních letadel, ke zranění či jiným škodám nedošlo, uvedl mluvčí letecké základny.
25.04.2018 20:05

Eurostat označil země EU s největším státním dluhem!

Statistický úřad Evropské unie zveřejnil údaje o členských státech EU s největším veřejným dluhem.
25.04.2018 20:04

V Kyjevě vyhlásili nutnost „zachovat závislost" Ruska na Ukrajině!

Kyjev musí „zachovat závislost Ruska na Ukrajině, pokud jde o tranzit plynu", prohlásil poslanec Nejvyšší rady Anton Geraščenko televizi 112 Ukrajina.
25.04.2018 20:03

Libération: „Hyperprezident" Macron směřuje k „absolutní monarchii"!

Politika Emmanuela Macrona, který stále častěji dává přednost jednat bez ohledu na parlament, ukazuje, že má tendenci přisvojovat si co největší pravomoci, a odebírat je u zákonodárců.
Předplatné