Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
ARZDQ:

Sondy REVUE 05/2017

25.05.2017 14:06

Obdivovatelka Pinocheta Savčenková chce být prezidentem Ukrajiny!

Poslankyně Nejvyšší rady Ukrajiny Naděžda Savčenková prohlásila, že je připravena stát se prezidentem Ukrajiny. Uvedla to v rozhovoru s „Krytyka Politycznej“.
25.05.2017 14:05

Delfi: Vypukne-li zítra válka, tak obyvatelé Lotyšska neuniknou!

Propaganda o „ruské agresi“, která vyvolává v pobaltských zemích tísnivý pocit na úrovni hysterie, vede obyvatele k úvahám, že by vzali nohy na ramena. Nyní se ale dovídají, že je to pramalá možnost.
25.05.2017 14:04

Naprosto skandální: USA „ztratily“ v ​​Iráku zbraně za miliardu dolarů!

Mezinárodní nevládní organizace Amnesty International uvedla, že americká armáda neví, kde je část výzbroje dodané do Iráku a Kuvajtu. Celkové cena na „chybějících“ zbraní se odhaduje na jednu miliardu dolarů.
25.05.2017 14:03

McCain Trumpovi: „Kajte se, a Američané vám odpustí!"

V rozhovoru pro CNN senátor McCain doporučil prezidentu Trumpovi „pokání“ a omluvit se Američanům za své vztahy s Ruskem. Senátor slíbil, že krajané odpustí svému prezidenta, protože jsou svojí povahou tolerantní.
Aktuální vtip
Předplatné