Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
URCJY:

Titul 8

Sondy REVUE 08/2016

30.08.2016 14:05

Francie bude žádat po EK, aby zastavila jednání o TTIP!

Paříž má v úmyslu obrátit se v září na Evropskou komisi s požadavkem na pozastavení jednání o dohodě o transatlantickém partnerství obchodu a investic (TTIP), řekl státní tajemník pro zahraniční obchod  Matthias Fekl v rozhlasového vysílání RMC.
30.08.2016 14:05

Poradce Porošenka napadl WP za článek o falešných fotkách z Donbasu

Poradce prezidenta Ukrajiny Jurij Birjukov tvrdě zkritizoval deník The Washington Post za článek o skandálním falšování fotografií z místa bojů v Donbasu, které Kyjev předtím rozesílal.
30.08.2016 14:04

HuffPost: Podle analytika přišel čas, aby USA vystoupily z NATO!

USA by se měly starat o svoji vlastní obranu a bezpečnost svých občanů, a nikoli ochranou zemí, které nespadají do oblasti působnosti zájmů USA, píše publicista Bruce Fein na Huffington Post.
30.08.2016 14:03

Za každým rohem Rus. Moskva prý může zfalšovat americké volby!

Vůdce demokratů v americkém Senátu, Gary Reed tvrdí, že by Rusko mohlo zkreslit výsledky amerických prezidentských voleb. Jeho dopis řediteli FBI Jamesi Comeyovi byl publikován v deníku New York Times.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE