Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
OPFEH:

Sondy REVUE 1/2018

Sondy REVUE 01/2018

19.01.2018 23:05

Erik Best: Zeman je českým Obamou

Všichni statisticky významní poražení z prvního kola prezidentské volby (Pavel Fischer, Michal Horáček, Marek Hilšer a Mirek Topolánek) podpořili Jiřího Drahoše. Píše na svém blogu Erik Best.
19.01.2018 23:04

Rusko: Ukrajina se připravuje na novou válku!

V Moskvě považují ukrajinský zákon o reintegraci Donbasu důkazem o přípravách na novou válku, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.
19.01.2018 23:03

Německý Stern informoval o ruských pekelných zbraních

V Rusku se objeví modifikace jedné z nejsilnějších a nejstrašlivějších zbraní – těžkého raketometu TOS-1, napsalo německé vydání Stern.
19.01.2018 23:02

DW: Mladý kancléř z Rakouska vyvolává u Merkelové bolesti hlavy!

Šéf Rakouska Sebastian Kurtz se svojí „drzou sebedůvěrou" a „populismem" je pro německou kancléřku Angelu Merkelovou nepříjemným politikem, napsaly Deutsche Welle.
Předplatné