Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
JJIQH:

titul 03

Sondy REVUE 03/2017

29.03.2017 12:30

Pražané mohou opět využít dotace z Programu Čistá energie Praha

Rada hl. m. Prahy schválila vyhlášení dalšího roku Programu Čistá energie Praha.
29.03.2017 12:30

Středočeskému kraji se daří snižovat dluh a zároveň investovat

Novému vedení kraje se podařilo za půl roku splatit část úvěrů Středočeského kraje.
29.03.2017 12:13

Zeit: Zastrašení Ruska bylo svěřeno nejmenšímu Bundeswehru všech dob!

V Litvě, v blízkosti ruských hranic, stojí Berlín v čele jednoho z praporů NATO, a tím demonstruje podporu Pobaltí kvůli hrozbě „mocného souseda,“ píše Die Zeit.
29.03.2017 12:04

Guardian: Kdo mluví správně gramaticky je rasista

Váš protějšek hovoří správně? Tak pozor musí změnit svou řeč na slang nebo to může být vnímáno jako rasistické.
Aktuální vtip
Předplatné