Prohlášení OS KOVO k vládním reformám: Jdou proti lidem, škodí a jsou nepřijatelné

Odborový svaz KOVO vydal prohlášení k návrhům vládních reforem důchodů, zdravotnictví a nově i zákoníku práce. Považuje je za amatérské, neprofesionální a v rozporu s potřebami většiny obyvatel České republiky. V dokumentu podepsaném Josefem Středulou, předsedou OS KOVO se pak uvádí, že „nikdo si takovou podobu reforem neobjednal, a to ani ti, kteří pro tuto vládní koalici hlasovali ve volbách do Poslanecké sněmovny. Nejenže navržené reformy škodí budoucnosti, ale hlavně jsou doprovázeny korupčním chováním v rozsahu, který je pro nás neakceptovatelný.

Kováci dále upozorňují, že vláda se chová rozpočtově nezodpovědně, byť se nazývá „vládou rozpočtové odpovědnosti“. A nejhorší je, že není schopna či ochotna dohlédnout důsledků a dopadů navržených kroků.
Proto se Odborový svaz KOVO aktivně zapojí do kampaně ČMKOS a pokusí se získat na stranu poctivých zaměstnanců co nejvíce nespokojený občanů. „OS KOVO je připraven podpořit společné, nejen odborové aktivity, které přimějí vládu a Poslaneckou sněmovnu tyto reformy změnit ve prospěch náš všech a prosadit hlas občanů“, uvádí se v prohlášení.
OS KOVO navrhne na nejbližších jednáních orgánů ČMKOS podpůrné a protestní aktivity. Přistoupí k nim proto, že vláda není ochotna naslouchat argumentům, a svým jednáním poškozuje zájmy zaměstnanců a budoucnost jejich rodin.
SMPYC:

titul

Sondy REVUE 07/2016

27.07.2016 11:30

Azylový dům ve Vysokém Mýtě otevřel nové Centrum pro děti

Azylový dům pro ženy a matky s dětmi ve Vysokém Mýtě otevřel nové Centrum pro děti. Veřejnosti jej poprvé představil na dni otevřených dveří v pátek 22. července.
27.07.2016 11:04

Salon: Tým Clintonové zametá stopy kravinami o „ruských hackerech"!

Demokratická strana manipulovala s výsledky primárek, aby Clintonová porazila Sanderse - ale teď, když to vyšlo najevo z materiálů Wikileaks, tým Clintonové obvinil z úniku „ruské hackety“, pracující pro Trumpa.
27.07.2016 11:03

BI: Pomyšlení na tajné ruské ponorky straší americké experty

Odborník na ruské námořnictvo Andrew Metrick během své nedávné řeči znovu poukázal na to, že ruské ponorky brouzdají Atlantikem téměř stejným tempem jako během studené války.
27.07.2016 11:02

Maďarský premiér označil migranty za „zbytečný jed“ pro svoji zemi!

Maďarský premiér Viktor Orbán odhodil jakoukoliv politickou korektnost a označil příchozí vlnu migrantů do Evropy za jed a řekl, že jeho země uprchlíky nepotřebuje.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE