Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

XJNKB:

Rondy REVUE 08/2017

Sondy REVUE 08/2017

23.08.2017 19:05

Dodávka drahého uhlí od amerických „přátel“ dorazila na Ukrajinu

Ukrajinský velvyslanec v USA Valerij Čalyj informoval o první dodávce 85.000 tun uhlí od společnosti Pennsylvania na Ukrajinu.
23.08.2017 19:04

Paní Merkelová, proč už se nemůžeme cítit doma v bezpečí?

Paní Merkelová, co se stalo s veřejnou bezpečností? Už ani na hlavních německých železničních stanicích, dříve velmi bezpečných,  nemůžete být v bezpečí.
23.08.2017 19:03

Ukrajina sice staví hraniční plot, ale užívat ho bude Rusko

Ukrajina podle mezinárodního práva může ztratit část území, které se oddělí ve prospěch Ruska.
23.08.2017 19:02

V Polsku začalo trestní stíhání exprezidenta Wałęsy!

Polský Ústav národní paměti (IPN) zahájil trestní stíhání proti exprezidentovi Lechu Wałęsovi podezřelého z křivé výpovědi ohledně spolupráce s komunistickými tajnými službami.
Předplatné