Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

XZXOM:

titul

Sondy REVUE 04/2017

26.04.2017 03:20

Hámid Karzaj: ISIS je nástrojem Spojených států

„ISIS je nástrojem Američanů, řekl bývalý prezident Afghánistánu Hámid Karzaj,  kterého Američané využili po invazi do Afghánistánu v roce 2001 jako svou loutku v Kábulu a drželi ho až do roku 2014 u moci.
26.04.2017 01:15

Lavrov k Mogheriniové: Proč jsou sankce kvůli Minsku jen proti Rusku?

Ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov vyjádřil údiv, proč se západní sankce vztahují pouze na Moskvu.
26.04.2017 01:14

Británie vyhlásila své právo na první úder – jaderný!

Británie je připravena nanést první úder, bude-li to nezbytné, upozornil The Independent na slova ministra obrany Michaela Fallona pro BBC Four.
26.04.2017 01:13

USA plánují snížit finanční pomoc Ukrajině o téměř 70%!

Ukrajinské pomajdanovské vedení zřejmě oprávněně tušilo, že volba Donalda Trumpa americkým prezidentem nemusí být ku prospěchu ukrajinského režimu.
Aktuální vtip
Předplatné