Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

TFAXQ:

titul

Sondy REVUE 07/2016

30.07.2016 07:02

Zdeněk Zbořil: Žijeme v kultuře strachu!

<< VIDEO >> Události se na nás řítí překotným tempem a jak jsme nedávno konstatovali, ani nestačíme všechny někdy ani postřehnout.
30.07.2016 07:00

Mladík si nastrkal do tašky ústní vodu za třináct stovek korun

Mladík si nastrkal do tašky ústní vodu za skoro třináct stovek korun a chtěl bez placení odejít.

Martin Půta: Atmosféra na turnovské škole rozhodně není optimální

Na pozvání odborové organizace Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově v čele s předsedou panem Marcelem Fišerou jsem se ve středu 27. července zúčastnil společného jednání, uvádí hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

NI: Ruské „Terminatory" se stanou tanky nové éry

Ruský bojový stroj palebné podpory „Terminator" může udělat z tanků v jejich současné podobě, relikt minulosti, tvrdí vojenský analytik The National Interest Dave Majumdar.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE