Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

TGXIX:

titul 03

Sondy REVUE 03/2017

27.03.2017 14:05

Britská média spustila alarm kvůli ruské raketě Zirkon!

Britská média spustila panickou debatu o vlastnostech nové ruské nadzvukové řízené střely „Zircon". Podle nich tyto zbraně představují hrozbu pro loďstvo Velké Británie a mohou změnit rovnováhu sil ve světě.
27.03.2017 14:04

Trump vystavil Merkelové účet za NATO ve výši 375 miliard dolarů!

Prezident Donald Trump minulý týden během schůzky za zavřenými dveřmi ve Washingtonu předložil německé kancléřce Angele Merkelové vyúčtování za služby NATO, napsaly The Sunday Times s odvoláním na zdroje v německé vládě.
27.03.2017 14:03

NZZ: Závod ve zbrojení začal, třebaže je NATO silnější než Rusko!

Prý „nepředvídatelné a agresivní" Rusko vyvolává strach Evropy, píše švýcarské vydání Neue Zürcher Zeitung. Mnoho zemí - členů NATO zvyšuje výdaje na obranu: Závod ve zbrojení začal.
27.03.2017 14:02

American Thinker navrhl médiím, jak ušetřit na téma Trump a Rusko

Komentátor konzervativního portálu American Thinker Jack Hellner navrhl americkým médiím, aby ušetřili náklady například tím, že použijí pro všechny noviny stejný titulek.
Aktuální vtip
Předplatné