Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

SAKDO:

titul 6

Sondy REVUE 06/2016

30.06.2016 23:04

Lotyši v šoku: Britové říkají lotyšským gastarbeitrům „Vypadněte!"

Bezprostředně po referendu o vystoupení Británie z EU, čelí migranti z východní Evropy, zejména z Lotyšska, bezprecedentní vlně nepřátelství ve Spojeném království: jsou vyzýváni, aby se sbalili a vypadli.
30.06.2016 23:03

Po Británii opustí EU Řecko, pak většina Jihu a pak už to půjde samo

Brexit přišel některým  českým papalášům  jako na zavolanou.  Nemuseli čelit  otázkám, které v lidech vyvolávají pochybnosti o tom, jak  se řeší aféra Šlachta v parlamentu.  Objevilo se  zde jiné velké  téma.
30.06.2016 23:02

Nizozemci: Asociační dohodu s Ukrajinou nepodepíšeme!

Nizozemci v dubnovém referendu odmítli asociační dohodu mezi EU a Ukrajinou. Pouze závazná opatření v dohodě mohou změnit rozhodnutí voličů, upozorňuje nizozemský premiér Mark Rutte.
30.06.2016 23:01

Bruselské instituce jsou mocenské struktury, sloužící velkým korporacím

Britové hlasovali o vystoupení z EU. Sarah Wagenknechtová, poslankyně Bundestagu, navrhuje německé referendum o smlouvách s EU, neboť změna EU je lepší způsob než vystoupení z EU.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE