Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

CHNIK:

Sondy REVUE 09/2016

27.09.2016 08:32

Zdeněk Zbořil: Hillary a Donald

Alespoň podle ohlasů na sítích lze konstatovat, že v ČR a v „českém zahraničí“ byla sledována první debata Hillary Clinton a Donalda Trumpa s velkou pozorností. Komentuje pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Praha prověřila protipovodňovou ochranu Holešovic

Městskou část Praha 7 obsadily složky Integrovaného záchranného systému a další organizace, aby se zde zúčastnily cvičení výstavby protipovodňových opatření hl. m. Prahy Holešovice 2016.
27.09.2016 08:30

Zimní údržba na "jedničkách" by měla zůstat krajům

Zastupitelé Pardubického kraje se zabývali Memorandem o společném postupu při zabezpečení zimní a běžné údržby silnic I. třídy a stabilním financováním železniční dopravy po roce 2020.

Letošním králem distribuční maturity se stal Filip Kašpar z Rakovníka

Prakticky po roce se opět v Kladně sešli studenti z partnerských středních škol Skupiny ČEZ na třídenním poznávání všeho, co nějak souvisí s distribucí vyrobené energie.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE