Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

FIFRI:

Titul 11

Sondy REVUE 11/2016

Rozpočet Jihomoravského kraje na rok 2017 je přebytkový

Rada Jihomoravského kraje schválila návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2017. Rozpočet je sestaven jako přebytkový, příjmy jsou stanoveny v celkové výši 6,376 miliardy korun, výdaje pak 6,338 miliardy korun.

V anketě 7 divů Olomouckého kraje hlasujte již jen měsíc

Poslední měsíc mají milovníci zajímavých míst Olomouckého kraje, aby hlasovali v anketě hledající největší div regionu. Anketa 7 divů Olomouckého kraje letos dospěla do čtvrtého ročníku. Hlasy bude možné posílat do konce roku.
04.12.2016 11:00

Centrum pomohlo už tisícům lidí, ohrožených domácím násilím

Podle statistik Intervenčního centra Kraje Vysočina vyhledalo za 10 let fungování této organizace její pomoc přibližně 2300 klientů. Nejde pouze o oběti domácího násilí, ale častěji také o svědky.
04.12.2016 10:15

Německá média: Obavy z návratu ruského jaderného „vlaku-přízraku"

Německý tisk je znepokojen mediálními zprávami o úspěšných testech ruského železničního raketového systému „Barguzin", novináři píší o „jaderném vlaku vyvolávající strach" a vzpomínají na studenou válku.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE