Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

NIDZX:

Sondy REVUE 05/2018

27.05.2018 07:16

Každá obec musí převzít 2,5 migranta na 1000 obyvatel. Zatím jen v Itálii

Benjamin Kuras napsal knihu Zachraňte Itálii, kterou moc dobře zná a tak se z knížky, která má přes 220 stran, dozvíte spoustu pro cestu Itálií zajímavých turistických informací včetně migračních toků, které Itálií nebývale proudí.
27.05.2018 07:02

Jaroslav Bašta: Test Novičokem

Na to, že oficiální média se čas od času snaží přesvědčit veřejnost o událostech a jevech těžko uvěřitelných, jsem si před koncem roku 1989 zvykl a stejně jako většina mých spoluobčanů, jsem z toho měl legraci. Píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jaroslav Bašta.
27.05.2018 07:00

Ve Cvikově vyroste díky Lučině nová květnatá louka

V České republice dlouhodobě kvůli zemědělskému zpracování půdy a nadměrnému používání dusíkatých hnojiv a pesticidů mizí z krajiny tradiční květnaté louky.
27.05.2018 07:00

Město podpoří projekty protidrogové prevence a prevence kriminality

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotací z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.
Předplatné