Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

IBPTE:

Sondy REV|UE 12/2017

Sondy REVUE 12/2017

16.12.2017 23:05

Newsweek: Peking zahaleně odmítl Ameriku a dal přednost Moskvě!

Partnerství mezi Ruskem a Čínou je nejdůležitějším dvoustranným vztahem ve světě a dnes je to nejlepší příklad spolupráce mezi dvěma velkými mocnostmi.
16.12.2017 23:04

Zbořil: Vládci velmocí jsou stejně nečitelní jako kterýkoli z Kimů

Zdeněk Zbořil v komentáři pro Prvnizpravy.cz rozebírá současnou situaci na Korejském poloostrově.
16.12.2017 23:03

Times: Neberte telefon a nepijte vodku - Johnsona připravují na Moskvu!

Britský ministr zahraničí Boris Johnson by měl přijet na oficiální návštěvou do Ruska, a při této příležitosti zveřejnily The Times otevřený dopis poslance Chrise Bryanta.
16.12.2017 23:02

Černochová dala ministryni Šlechtové polní lopatku, aby se vyhrabala

V Poslanecké sněmovně bylo třetí prosincový pátek rušno a o zpestření se postarala často vystupující poslankyně Jana Černochová, která při projednávání rozpočtu se odhodlala předat stejně rázné ženě jako ona sama ministryni obrany Karle Šlechtové dárek. Co  tím dárkem bylo?
Předplatné