Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

QAFOB:

Sondy REVUE 05/2017

23.05.2017 18:05

Bílý dům Ukrajině: Chcete vojenskou pomoc? Tak si ji zaplaťte!

Ani neuschnul inkoust pod tvrzením ukrajinského ministra zahrahičí Klimkina, kterak Spojené státy vyjadřují podporu Ukrajině a pro pomajdanovské vedení v Kyjevě přichází další drtivá zpráva.
23.05.2017 18:04

Ukrajina hledá aktiva „Gazpromu“, aby z nich vyždímala miliardy dolarů!

Ukrajina dospěla k názoru, že je třeba vyždímat z ruského „Gazpromu“ co nejvíce peněz, a našla si pro to pozoruhodnou záminku.
23.05.2017 18:03

NEOPresse: Německá média se přepnula do režimu válečné propagandy!

Německá média neustále naléhají na své čtenáře a diváky, že jen maličký kousek - a Rusové uchopí moc ve Spojených státech, napsal NEOPresse.
23.05.2017 18:02

ER: Zablokuje Indie vojenskou alianci USA, Číny a Japonska?

Erik Walberg pro Eurasia Review píše, že zatímco USA berou Čínu jako potenciálního spojence v konfrontaci s Ruskem, Japonsko zvažuje přijetí do klubu jaderných mocností.
Aktuální vtip
Předplatné