Vzkaz odborářů V. Dlouhému: Důstojná minimální mzda – cesta ke zdravému hospodářství

Tento vzkaz by se člověku, který vede Hospodářskou komoru, měl podle představitelů ČMKOS vždy opakovat, než začne ideologicky útočit na minimální mzdu. Podle silných mediálních vyjádření Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory ČR, začíná patřit mezi největší odpůrce minimální mzdy v ČR. Nejnověji se nechal slyšet, že odborářská lobby o navyšování minimální mzdy se stává nástrojem politických her.

Předsedy odborových svazů působících v rámci ČMKOS tento výrok nesmírně pobouřil. Na jednání dnešní Rady ČMKOS připomněli Vladimíru Dlouhému, že minimální mzda v ČR patří v rámci EU mezi nejnižší a pracující chudoba je jevem, který bychom jako vyspělý stát neměli tolerovat. „Český zaměstnanec,“ uvedl předseda ČMKOS Josef Středula, „by se neměl utěšovat, že má o trochu víc než úplný nuzák, nýbrž že má aspoň tolik, aby se za to nemusel stydět. Naše minimální mzda se už dlouhá léta rovná spíše chudinské dávce než odměně za práci byť méně kvalifikované.“ Předsedové odborových svazů z průmyslových odvětvích připomínají V. Dlouhému, že on stál jako bývalý ministr průmyslu za privatizací firem, po kterých dnes nezůstalo nic. Už tehdy se bohužel začínala psát cesta levné práce v ČR.

VRGDV:

Titul 8

Sondy REVUE 08/2016

24.08.2016 01:15

Kravčuk: Když Rusko přepadne Ukrajinu, tak to bude jeho konec!

"Pokud někdo v Kremlu přijde na bláznivý nápad podrobit si Ukrajinu, tak to bude poslední den Ruska,“ předpovídá první ukrajinský prezident Leonid Kravčuk.
24.08.2016 01:14

Turci zlikvidují Britům poslední letadlovou loď

Bývalá vlajková loď královského námořnictva Jejího Veličenstva letadlová loď Illustrious odjede  na poslední cestu - do šrotu. Tento týden, britské ministerstvo obrany podepíše smlouvu s jednou z tureckých loděnic.
24.08.2016 01:13

Fox News: „Reset“ Clintonové je políček do tváře Ruska!

Hillary Clintonová měla šanci bránit americké zájmy ve vztazích s Ruskem. Nicméně ji využila  k  „resetu" vztahů s Ruskem, když předložila Moskvě vrátit se do doby, kdy bylo Rusko „na kolenou". Byla to facka do tváře všech Rusů.
24.08.2016 01:12

Porošenko: Ukrajinci přežili útok Ruska!

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko prohlásil, že Ukrajinci mají právo na velmi vysoké sebevědomí, protože odolali útoku Ruska, které utrácí za armádu 20krát více peněz, než si může dovolit Ukrajina.
Aktuální vtip
Předplatné Sondy REVUE