• Zveřejněno: 09.01.2019
  • Autor: Foto: Bosch; (fav)

Firma zrušila 600 pozic v závodech v Německu

Naftová krize v uplynulém roce způsobila v koncernu Bosch, který je významným dodavatelem pro automobilový průmysl, značné snížení počtu pracovních míst ve výrobě pohonné techniky. Jak uvedl šéf této výrobní oblasti Uwe Gagstatter, v závodech v sárském Homburku a bavorském Bamberku tak bylo zrušeno celkem 600 pracovních míst.

Bosch

Mluvčí podniku k tomu sdělil, že opatření z jedné poloviny postihlo stálé zaměstnance v předdůchodovém věku a z druhé poloviny šlo o pracovníky, kterým nebyly prodlouženy jejich termínované smlouvy. Jak objasnil mluvčí, poptávka po dieselových autech klesá a výrobci proto snížili objednávky na součástky, které jim dodává firma Bosch

Zástupci zaměstnanců obávají toho, že i v tomto roce dojde k dalšímu škrtání pracovních míst. Vedení firmy se k tomu zatím odmítá jasně vyjádřit. Celosvětově je na naftové motory v koncernu Bosch navázáno kolem 50 000 pracovních míst, z toho 15 000 přímo v Německu. Vedení firmy podle informací z médií nyní jedná se zástupci zaměstnanců o zavedení náhradních technologií. Nelze prý ale sdělit, zda se podaří zcela vyvážit negativní dopady z propadu u naftových motorů.