• Zveřejněno: 22.10.2019
 
Předsedkyně OS zdravotnictví a sociální péče ČR obdržela Řád Elišky Přemyslovny  
 
Ve víru boje za více peněz do zdravotnictví, domácí péče a sociálních služeb z úhradové vyhlášky a dalších událostí posledních týdnů se konala také jedna výjimečná slavnostní akce – ocenění paní předsedkyně Dagmar Žitníkové. V kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla v Praze na Karlově se v pondělí 30. září uskutečnilo 5. předávání Řádu Elišky Přemyslovny.
 
Prezident Nadačního fondu Elišky Přemyslovny Augustin Karel Andrle Sylor předal řád vybraným ženám, které se pohybují v charitativní, kulturní nebo sociální oblasti. Byla mezi nimi také předsedkyně OS zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková.
 
Dalšími oceněnými byly například dokumentaristka Olga Sommerová, pracovnice Charity Anna Srbová či zakladatelka hospiců Pavla Andrejkivová. Cílem fondu je pozvednutí odkazu panovníků z rodu Přemyslovců s důrazem na osobnost české královny Elišky Přemyslovny. Nadační fond v rámci své činnosti každoročně odměňuje významné české ženy, které se prosadily ve všech oblastech veřejného života.
 
Celý text naleznete na webových stránkách OS zdravotnictví a sociální péče ČR na adrese: http://www.zdravotnickeodbory.cz/cz/clanky/30-9-2019-rad-elisky-premyslovny-pro-dagmar-zitnikovou.aspx