• Zveřejněno: 18.02.2020
  • Autor: redakce
Odboráři ve společnosti Mora Moravia v Hlubočkách na Olomoucku si po včerejším protestním mítinku připisují body. Jejich dnešní jednání, na něž přijel jeden z vrcholových manažerů skupiny Gorenje ze Slovinska a dokonce i zástupce čínského vlastníka, uzavřela krátce po poledni dohoda. „Podařilo se nám dosáhnout shody na znění nové kolektivní smlouvy pro letošní rok. Jednání probíhalo velmi konstruktivně, věcně a mám z toho radost. Udělali jsme všechno pro to, abychom nezklamali očekávání lidí,“ řekla krátce po jednání předsedkyně ZO OS KOVO Mariánské Údolí Dana Stiborová.
 
Vyjednávacímu týmu se podařilo zajistit lidem plošné navýšení mezd o 3,5 %, přičemž celkové mzdové navýšení se pohybuje kolem 5,5 %. „Kolegům ze společnosti Mora Moravia gratuluji k výsledku, jehož se jim podařilo dosáhnout. Vím, že to nebylo jednoduché a věřím, že i ti, kteří členy odborů nejsou, ocení, co pro ně vyjednávací tým udělal,“ reagoval na zprávu o výsledcích jednání předseda Odborového svazu KOVO Jaroslav Souček
 
Včerejší protestní mítink před administrativní budovou společnosti uspořádali odboráři OS KOVO po sedmi kolech neúspěšných jednání o podpisu kolektivní smlouvy pro letošní rok. Ještě předtím však oslovili zaměstnance peticí, v níž více než tři čtvrtiny z šesti set kmenových zaměstnanců vyjádřily vyjednávacímu týmu kováků podporu.