• Zveřejněno: 22.09.2018
  • Autor: (fav)

Známá automobilka Opel kvůli snížené poptávce razantně omezuje výrobu ve svém závodě ve východoněmeckém Eisenachu. Podle informací z tisku budou zaměstnanci v říjnu pracovat jen 8 z 21 dnů. Zbylých 13 dní je automobilka u výrobních pásů nebude potřebovat a po tuto dobu je bude vyplácet spolková agentura práce. Podmínkou ovšem je, že použití tohoto nástroje schválí.

Opel

Už po letní celozávodní závodní dovolené docházelo v Eissenachu k částečnému zkracování pracovní doby a také k omezování tempa výroby. Místo 37 sjíždělo každou hodinu z výrobních pásů jen 30 nových vozů.  Podobná opatření byla přijata i v hlavním závodě v Rüsselsheimu a v polských Gliwicích.

Montážní závod v Eisenachu, který zaměstnává 1800 lidí, podle tisku stojí i před velkými změnami. Podle nového majitele automobilky, kterým je koncern PSA, by závod měl z výroby malých vozítek Adam a Corsa přejít na výrobu rodinného SUV Grandland X. Corsa by se měla vyrábět už jen ve španělské Zaragoze a produkce modelu Adam by podle zpráv z tisku měla být v květnu 2019 zcela ukončena.