• Zveřejněno: 05.12.2019
  • Autor: Sondy REVUE
 
Měli byste vědět
Rok 2019 se nese ve znamení očekávaného zpomalení růstu HDP, které by mohlo být způsobeno mimo jiné i vyčerpaným pracovním trhem. Nejvíce chybí lidé na řemeslnické a dělnické pozice, dále v technických oborech a informačních technologiích.
Složitou situaci na českém trhu práce řeší firmy zejména náborem zaměstnanců ze zahraničí. Jde přitom nejen o pracovníky z členských států Evropské unie, ale i ze zemí mimo EU, například z Ukrajiny, Srbska či Filipín. Podle personálních agentur poptávka po zaměstnancích z ciziny bude pokračovat i v roce 2020. Zájem má být především o kvalifikované pracovníky do výroby a stavebnictví, očekává se růst počtu cizinců i na pozicích „bílých límečků“.
 
Nejvíce si polepšili nejméně placení
Výsledky rozsáhlého průzkumu, který mapuje aktuální finanční ohodnocení stovek pracovních pozic v 8 oborech a 13 regionech České republiky, zveřejnila personální agentura Grafton Recruitment. Vyplývá z něj, že zejména kvůli nedostatku zaměstnanců a konkurenčnímu boji mezi zaměstnavateli přetrvává tlak na zvyšování mezd. Proti předchozím letům však tempo růstu zpomaluje. „V posledních třech letech se tempo růstu průměrné mzdy zvýšilo ze 4,2 % v roce 2016, na 7,0 % v roce 2017, respektive 8,1 % v roce 2018. Pro rok 2019 se očekává změnu trendu, nicméně stále půjde o výrazný nárůst v rozmezí 7-8 %,“ říká Martin Ježek, obchodní ředitel Grafton Recruitment, s tím, že nejvyšší meziroční přírůstky mezd byly zaznamenány u nejnižších pozic, bez ohledu na obor či region. Například skladníkovi v Ústeckém kraji se nástupní mzda zvedla o 7000 Kč hrubého měsíčně, svářeči v Praze si polepšili až o 9000 Kč.
 
IT a telekomunikace: chybějí bezpečnostní experti
V oboru je dlouhodobý nedostatek kandidátů s vhodným vzděláním. Česká republika v zde poněkud pokulhává za vyspělými zeměmi, objevují se proto jak nabídky práce spojené s nejmodernějšími technologiemi, tak pracovní příležitosti, jež souvisejí s využitím starších nebo více konzervativních systémů, které zde ještě přetrvávají. Velký hlad panuje zejména po expertech na kyberbezpečnost.
 
Výroba: nedostatek lidí urychluje automatizaci           
Největší nedostatek pracovníků pociťují firmy v průmyslové výrobě. Mezi nejžádanější pozice patří operátoři výroby a skladníci s oprávněním k řízení vysokozdvižného vozíku pro manipulaci se zbožím, do popředí se dostává také obor elektro. Kvůli nedostatku lidí mezi sebou firmy bojují o kvalitní zaměstnance. Prodlužuje se doba, kterou potřebují k získání kvalifikovaných lidí, dochází i ke snižování požadavků na kvalifikaci či dovednosti zaměstnanců. Kromě vyšších mezd se nabízejí nové benefity.
 
Celý článek naleznete v magazínu Sondy Revue č. 11/2019. 
Pro časopis Sondy Revue klikněte na ikonku:  Logo Sondy