• Zveřejněno: 07.06.2016
  • Autor: (muš)

Zaměstnankyně pracuje v místní knihovně na půl úvazku, tj. 20 hodin týdně. Má nepravidelné směny pondělí a středa 7 hodin, sobota šest hodin. Na kolik dnů dovolené má nárok? Při 8hodinové pracovní době by měla 25 dnů. Jak vykazovat čerpání jednoho, dvou a více dnů?

Pro posouzení nároku zaměstnankyně na dovolenou za kalendářní rok se posuzuji odpracované dny. Zaměstnankyně splní podmínku odpracování 60 dnů později, než zaměstnanci, kteří pracují na stanovenou týdenní pracovní dobu. To však neznamená, že by zaměstnavatel této zaměstnankyni nemohl určit čerpání dovolené i předtím, než odpracuje 60 dnů. Ustanovení 217 odst. 2 zákoníku práce stanoví, že zaměstnavatel může určit zaměstnanci čerpání dovolené, i když dosud nesplnil podmínky pro vznik nároku na dovolenou, jestliže lze předpokládat, že zaměstnanec tyto podmínky splní do konce kalendářního roku, popřípadě do skončení pracovního poměru.

Pokud zaměstnavatel poskytuje zaměstnancům 5 týdnů dovolené, jsou týdnem dovolené pro uvedenou zaměstnankyni 3 dny.
Jestliže zaměstnankyně čerpá týden dovolené vcelku, náleží jí náhrada mzdy ve výší týdenního průměrného výdělku, zjištěného podle § 352 a následujících zákoníku práce. Pokud čerpá dovolenou po dnech, náleží jí náhrada mzdy ve výši průměrného hodinového výdělku za tolik hodin, kolik jí z důvodu čerpání dovolené odpadlo. Tedy za pondělí nebo středu za 7 hodin, za sobotu za 6 hodin.
  • Zdroj: e-sondy.cz