• Zveřejněno: 19.10.2016
  • Autor: (muš)

Zaměstnanec měl v loňském roce 189 dnů neplaceného volna. Znamená to, že za prvních 100 zameškaných pracovních dnů se krátí dovolená o 1/12 a za každých dalších 21 zameškaných pracovních dnů o další 1/12, tedy že dovolená se bude krátit o 5/12 a zaměstnanci vznikne nárok na dovolenou v délce 12 dnů?

Krácení dovolené na zotavenou upravuje § 223 zákoníku práce. Zaměstnanci, který splnil podmínku vzniku nároku na dovolenou stanovenou v § 212 odst. 1 zákoníku práce, tj. za nepřetržitého trvání pracovního poměru k témuž zaměstnavateli u něho konal práci alespoň 60 dnů v kalendářním roce, se krátí dovolená, pokud nepracoval pro překážky v práci, jež se pro účely dovolené neposuzují jako výkon práce. Zaměstnavatel v tomto případě krátí dovolenou za prvních 100 takto zameškaných směn (pracovních dnů) o jednu dvanáctinu a za každých dalších 21 takto zameškaných směn (pracovních dnů) rovněž o jednu dvanáctinu.
Dovolená v tomto konkrétní případě se tedy krátí přesně tak, jak uvádíte v dotaze. Za prvních 100 zameškaných pracovních o jednu dvanáctinu a za dalších zameškaných 89 dnů o čtyři dvanáctiny, tedy celkem o pět dvanáctin.
Pokud zaměstnavatel poskytuje zaměstnancům jen základní výměru dovolené, která činí čtyři týdny, krátí se dovolená zaměstnance o 8,5 dne (po zaokrouhlení). Zaměstnanci v tom případě náleží dovolená v délce 11,5 dne.

  • Zdroj: e-sondy.cz